Even voorstellen…
Hallo, ik ben Willem Klaassen, sinds begin 2016 de dirigent van het Kroonstadvrouwenkoor. Uit het bouwjaar 1957, getrouwd, vader van 2 zonen en trotse opa van 2 meiden.
Toen ik de Pedagogische Academie doorliep, ontstond mijn affiniteit met muziek en kort nadat ik als leerkracht begonnen was in 1980, werd ik gevraagd een kerkkoor te gaan leiden.
Nog zonder kennis van zaken, maar het kerkbestuur heeft er voor gezorgd dat ik bij het NSGV alle opleidingen kon doorlopen om een erkende dirigent te worden.
Ik vermaak me verder nog met scheidsrechter zijn bij het voetbal en ik speel met 2 groepen mee op de blokfluit.
Ik hoop dat ik het koor een stapje vooruit kan laten maken.
Humor vind ik erg belangrijk; als de mensen tijdens de repetitie het gezellig vinden, gaan ze ook beter zingen.
Tekstbeleving is van groot belang, je moet toch weten waarover je zingt. Liederen moeten ook bij het koor passen. Ik zing liever een simpeler lied goed, dan een moeilijk lied middelmatig.
Geen concessies, zing het lied zoals het hoort.